keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Kolme Keisaria hallituksessa

(Arto Hautala) Vanhasen toisen hallituksen lähimmät sukulaiset ovat kuudennet serkukset Pekkarinen ja Vanhanen Kinnulan Pekkaristen kautta. Lähes yhtä lähellä on heidän yhteinen linjansa Laukaan Leinosiin. Leinoset tunnetaan siitä, että sieltä on myös Ahtisaari ja Kekkonen kotoisin.

Wallinin äiti on Kuivisia, ilmeisesti poliisikonstaapeli Kuivisen sukua -"jos et ole käynyt Amerikassa tai ollut poliisina Vaasassa, et ole mitään." Kuivisten kautta Wallin linjautuu mm. Lapuan Saarenpäähän, johon tulee myös seitsemännen serkkunsa Risikon juuret. Kiviniemen kanssa näillä kolmella on yhteinen esi-isä Nurmossa, Matti Laurinpoika Soini (1633-1726).

Lindén on Pekkarisen kanssa seitsemäs serkku Perhon Kinnusten kautta ja Risikon kanssa Keisarin Mulikan kautta. Kun Pekkarinenkin on Soinin Keisareita, saadaan kolmelle yhteinen esi-isä Vilppu Keisari (1562- jälkeen 1627).

Sursillin sukuun tulee ainakin Kiviniemi, Pekkarinen, Risikko ja Väyrynen. Näiden kantaisä on Erik Ångerman (1490-1548). Tosin Väyrynen ja Pekkarinen yhtyvät jo 9-10. serkkuina Houru-Hoffrenien kautta. Sursilleihin saattaa tulla myös Cronberg. Yhtymät tähän "parempaan" sukuun ovat kuitenkin liian kaukana, jotta niistä saisi enää potkuja, sillä tämän pohjalaisen pappissuvun monet haarat ovat talonpoikaistuneet jo aikoja sitten.

Ylipäänsä ministerien suvut ovat melko maalaisia - siis samannäköisiä kuin pääministerikin. He ovat korkeasti koulutettuja, vaikka joukkoon on eksynyt kolme alempaakin tutkintoa, Holmlundin merkonomi, Anttilan hallintonotaari ja Vapaavuoren kandidaatti. Pari poikkeusta tähän maalaisuuteen on kaupunkitaustaisissa ehdokkaissa: Wallinin isoäiti on haudattu Vaasan pormestari Aminoffin kanssa samaan hautaan (ks. hautamuistomerkit Wivi Gröndahl). Vapaavuoren isoisät ovat toimineet päätoimittajina ja osastopäällikköinä, joten sieltä on odotettavissa jotain.

Lähimmät sukulaislinjat:
(sisarusten lapset=1. serkku, pikkuserkku=2. serkku)

6. serkku
Vanhanen-Pekkarinen, Kinnulan Pekkarinen, Kivijärven Orava

6-7. serkku
Vanhanen-Pekkarinen, Laukaan Leinonen
Lindén-Risikko, Lehtimäen Vähälaukkonen

7. serkku
Lindén-Risikko, Soinin Keisari Mulikka
Lindén-Pekkarinen, Perhon Kinnunen
Wallin-Risikko, Lapuan Saarenpää

7-8. serkku
Vanhanen-Pekkarinen, Kivijärven Stranius

8. serkku
Wallin-Kiviniemi, Lapuan Muilu
Wallin-Risikko, Lapuan Härsilä
Linden-Risikko, Soinin Keisari

9. serkku
Lindén-Pekkarinen, Vimpelin Sääksjärvi
Thors-Pekkarinen, Halsuan Kauppinen, Halsuan Hotakainen

9-10. serkku
Väyrynen-Pekkarinen, Houru

14. serkku
Vanhanen-Thors, Virtasalmen Kauppinen

(Tutkimuksen taustasta: neljäsosa ministerien juurista on tutkittu 1700-luvulle saakka ja tutkitut alueet painottuvat Länsi- ja Keski-Suomeen. Viimeisen neljäsosan sukuja ei ole kunnolla edes avattu.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tarkennuksia: Brax valmistui oikeustieteen kandidaatiksi 1990, ja Vapaavuori jo edellisvuonna 1989. ahm

Anonyymi kirjoitti...

Vapaavuori on oikeustieteen kandidaatti. Tutkinto vastaa nykyistä oikeustieteen maisteria. Näin Vapaavuorikin on suorittanut korkeakoulututkinnon.

Yst.terv.

oik.yo