tiistai 1. toukokuuta 2007

Pohjalais-savolainen Pihlajamäki

(Arto Hautala) Mikä muu voisikaan olla syynä Eeva Kuuskosken aggressiiviiseen käytökseen kuin politiikka. Kuuskosken otteet ovat samanlaiset kuin miesten; miehethän saa ja heidän vähän kuuluukin nipistellä ja käyttäytyä porsasmaisesti. Kun nainen tekee samaa, hänet lytätään suoraan ulos, kuten Pietikäinen tai Jäätteenmäki. Kuuskoski ei vain eroa. Jos hän olisi mies, hän saisi pian tunnustuksen kyvyistään. Kun mies lähettelee rivoja tekstiviestejä nuorille tytöille, hän ei ole pedofiili, vaan henkilö joka on luonut laajan verkoston ja hyvät suhteet.

Keneltä Kuuskoski on sitten oppinut tapoja? Täytyy mennä reilut 20 vuotta taaksepäin Sorsan IV hallitukseen 1983-87, jossa hän oli sosiaali- ja terveysministerinä. Tovereinaan hänellä oli siellä mm. Paavo Väyrynen, Matti Ahde ja Urpo Leppänen. Naisia koko hallituksessa oli vain kolme ja Kuuskoski oli ainut nainen koko tämän nelivuotiskauden. Kaarina Suonio vaihdettiin kesken kautta Pirjo Ala-Kapeeseen ja Vappu Taipale Kaisa Raatikaiseen. On siinä ollut Kuuskoskella kestämistä.

Tuossa hallituksessa oli myös kaksi "uskovaista" nimittäin Porvoon piispaksi viime vuonna nimitetty Gunnar Björkstrand ja äskettäin edesmennyt Veikko Pihlajamäki (4.3.1922-12.4.2007).

¤ ¤ ¤

Veikko Pihlajamäki syntyi Kauhavalla, jossa hänen isänsä suku on asunut kaikin haaroin 200 vuotta. Äitinsä kuului ranskalaiseen Roschier-sukuun, joka oli ensin tullut Ruotsiin ja sieltä isonvihan myötä Paimioon. Suku kietoutuu hienosti useimpiin tärkeisiin suomaisiin "parempiin" sukuihin. Ensimmäinen polvi nai Stenrothien sukuun, ja seuraavassa on jo Sursillejä. Kolmannessa polvessa saadaan suhteet savolaiseen rahvaaseen kuntoon (mm. Jännevirran Niskaset), ja neljännessä löytyy aatelissukujakin von Konowista lähtien.

Veikon suku on siis 60-prosenttisesti pohjalainen, 25-prosenttisesti savolainen ja 10-prosenttisesti karjalainen.
  • Kauhava 60 %
  • Tohmajärvi 10 %
  • Ristiina-Mikkeli 9 %
  • Kuopio 6 %
  • Pieksämäki 5 %
  • Sysmä-Hartola 5 %
  • Saarijärvi, Kivijärvi, Jämsä 4 %
Veikko Pihlajamäen lähimpiä sukulaisia politiikkarintamalla:

3-4. serkut
Kristian Gestrin Sorsan II hallituksesta (tytär Christina), Roschier

4-5. serkut
Kyösti Virrankoski, Kauhavan Sippola ja Koppala
Vihtori Kosola (poika Niilo Kosola), Lapuan Yli-Kortesoja

5-6. serkut, 4-7. serkut
Arja Alho ja Kyösti Virrankoski, Kauhavan Perttula
Arja Alho, Kauhavan Koppala
Matti Louekoski, Jännevirran Niskanen

5-7. serkut
Anneli Jäätteenmäki ja Kyösti Virrankoski, Kauhavan Pollari

Nykyisen hallituksen lähin sukulainen Veikko Pihlajamäelle on Paula Risikko, jonka kanssa yhteinen esi-isä löytyy Härmän Lööpäristä (7. serkku).

(Lähde: Mistä olet kotoisin-prosenttiluvut on laskettu viiden polven mukaan eli tähän on tarvittu koetin itsensä ja 30 lähimmän esi-isän syntymäpaikkakunnat. Lisätietoa mm. Lampin Lestin suvut s. 10.)

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Mielenkiintoinen kirjoitus.